Straipsnio nuotrauka 2012-09-12

Ar turėčiau drausti savo vaiką?

Noro pažinti pasaulį nesustabdysi... Vaikai auga, žaidžia, bendrauja, kuria. Jie nuo ryto iki vakaro lipa, bėga, šokinėja, verčiasi kūliais. Būdami itin judrūs ir neatsargūs, neįvertindami rizikos ir galimybės susižeisti, vaikai ypač dažnai patiria įvairias traumas. Statistiškai daugiau nei trečdalis visų fiksuojamų nelaimingų atsitikimų ir yra vaikų traumos. Dažniausiai pasitaiko rankų ar kojų lūžiai, patempti raiščiai, nuskelti ar išmušti dantys. Vaikai taip pat dažnai patiria minkštųjų audinių sužalojimus, pavyzdžiui, įsipjauna, nusidegina ar jiems įkanda šuo. Vaikų traumos ne visada atsitiktinės, dažnai jos priklauso nuo elgesio, žinių, įpročių saugiai dirbti, žaisti, organizuoti laisvalaikį. Mokykite vaikus, kad būtų atsargūs namuose, kieme, gatvėje, mokymo įstaigoje.

Kitos vaikų traumų priežastys – anatominiai ir fiziologiniai skirtumai tarp vaikų ir suaugusiųjų. Mažyliui tik pradėjus vaikščioti, jo svorio centras dėl sunkios galvos yra aukščiau negu suaugusiojo, o liemuo turi laikytis ant mažučių pėdelių. Todėl mažyliai dažnai krenta, susimuša. Tiesa, jų kūnai aprūpinti neplonu sluoksniu poodinės riebalinės ląstelienos, kuri atlieka natūralaus amortizatoriaus vaidmenį, taigi stambios mažų vaikučių traumos retesnės. Taip pat vaikai turi nepaprastai švelnią odą, kuri gali būti pažeista dėl mažiausių išorinių poveikių. Kuo vaikas mažesnis, tuo jo oda jautresnė ir terminiams dirgikliams, todėl dažnesni nudegimai.

Vaikų vidaus organai yra arčiau vienas kito, dėl šios priežasties, skirtingai nei suaugusiesiems, jiems gresia didesnis pavojus sunkesniems sužalojimams. Smegenys - labiausiai pažeidžiama galvos dalis – yra apsaugotos kauline danga ir gana storu smegenų skysčio sluoksniu. Tačiau nepaisant to, galvos smegenų traumų vaikams pasitaiko nemažai. Antra pagal dažnumą vaikų galvos traumų priežastis – nesaugus važiavimas autotransportu, tad nepamirškite ir būtiniausių saugos priemonių veždami savo vaikučius automobiliuose!

Deja, bet Jūs negalite apsaugoti savo vaikų nuo visų aplinkui slypinčių pavojų, tačiau galite padėti išvengti su jais susijusių rūpesčių. Apdrauskite savo vaiką nelaimingų atsitikimų draudimu!

Nelaimingų atsitikimų draudimas – tai finansinė parama, išmokant draudimo sutartyje numatytą pinigų sumą patyrus traumą, nudegimą, saulės smūgį, susižeidus, apsinuodijus, dėl nelaimingo atsitikimo tapus neįgaliam arba mirties atveju. Pagrindinės nelaimingų atsitikimų draudimo draudžiamos rizikos yra šios:
- traumos. Patyrus smulkią ar vidutinę traumą, priklausomai nuo susižalojimo sunkumo, išmokamas tam tikras traumų draudimo sumos procentas;
- neįgalumas. Išmokama piniginė kompensacija, kuri priklauso nuo nelaimingo atsitikimo pasekoje netekto bendrojo darbingumo lygio;
- mirtis. Apdraustojo mirties dėl draudiminio įvykio atveju išmokama visa draudimo suma.
(Daugiau sužinoti apie nelaimingų atsitikimų draudimą galite čia)

Palygink ir išsirink tinkamiausią nelaimingų atsitikimų draudimą savo vaikui!

Pasinaudodami draudimo bendrovės išmokėta pinigų suma Jūs galite geriau pasirūpinti mažojo ligoniuko gydymu. Turint papildomų lėšų galima išvengti eilių poliklinikose ir gauti kokybišką gydymą privačiose gydyklose. Būna situacijų, kuomet vaiko gydymas ligoninėje užtrunka, o norintiems aplankyti giminaičiams tenka važiuoti iš vieno miesto į kitą. Tokiais atvejais draudimo išmokos pinigais galima padengti slaugos, lankymo kelionių arba apsigyvenimo netoli gydymo įstaigos išlaidas. Taip pat už gautus pinigus galite pasirūpinti tinkama vaiko reabilitacija sanatorijoje arba įsirengti namuose reikalingą įrangą, jeigu ligonis grįžta namo neįgalus.

Vaikai greičiau ir lengviau sveiksta patirdami teigiamas emocijas. Tad draudimo bendrovės išmokėtus pinigus galite išleisti įgyvendindami tai, ko vaikas jau seniai norėjo. Galbūt išvykite prie jūros ar pailsėkite su visa šeima kaimo turizmo sodyboje. Pradžiuginkite vaiką nauju žaislu ar įsigykite jau seniai prašytą naminį gyvūnėlį.

Be abejo, nesinori apie tai net galvoti, bet kalbėkime be užuolankų ir apie netekties riziką. Žinoma, vaiko mirties atveju draudimo išmoka neatlygins gilios emocinės traumos. Tačiau tokiu sunkiu momentu yra ramiau, kuomet draudimo bendrovės išmokėta suma galima padengti laidotuvių išlaidas. Po didelių išgyvenimų tėvams sunku vėl pradėti dirbti, todėl naudodamiesi draudimo išmokos pinigais pragyvenimui kurį laiką, pasiėmę neapmokamų atostogų, jie gali gedėti namuose.

Vaikų nelaimingų atsitikimų draudimas – tai nėra vaiko mirties ar sunkios ligos planavimas. Apdraudę vaiką, Jūs tiesiog pasiruošiate blogiausiam scenarijui. Juk kiek kartų esate sau pasakę: „Kaip norėčiau, jog būčiau tai padaręs...“? O, deja, šią frazę girdime dažnai... Nelaimingo atsitikimo tikimybė yra nedidelė, bet ji yra. Šiuo metu vaiko nelaimingų atsitikimų draudimo įmoka yra mažesnė už sumą, kurią per kelias dienas išleidžiate pietaudami kavinėje ar tiesiog rūkydami, mažesnė už sumą, kurią sumokate už šeimos vakarienę greito maisto restorane. Ar įsigyti draudimą už tokią nedidelę kainą? Tikime, jog į šį klausimą pasirinksite geriausią atsakymą.

Nepamiršti pasirūpinti vaiko draudimu turėtų tie tėvai, kuriems apsidrausti patiems yra per brangu arba tiems, kurie savęs negali apdrausti dėl sveikatos problemų ar kitų apribojimų. Tačiau visais kitais atvejais geriausias variantas – apdrausti visus šeimos narius. Tėvai, rinkdamiesi nelaimingų atsitikimų draudimą, didžiausią dėmesį turi kreipti į draudimo sumas mirties ir neįgalumo atvejais (atvirkščiai nei vaikų draudime - svarbiausia draudimo suma dėl traumų). Tėvams rekomenduojama draustis tokia suma, kokią jie norėtų sukaupti vaiko ateities poreikiams ir kuri mirties atveju išmokama vaikui kaip vienkartinė išmoka. Pagal praktiką, rekomenduojama rinktis draudimo sumą, atitinkančią dvejų-trejų metų darbo atlyginimą. Draudimo išmoka užtikrina finansinę paramą likusiam vaikui – jis gali įgyti išsilavinimą, tiesiog turi pajamų pragyvenimui.

Labai gaila, bet pastebima tendencija, jog tėvai noriai draudžiantys vaikus, patys dažniausiai savęs apdrausti nėra linkę, net ir tais atvejais, kuomet tik vienas iš tėvų būna dirbantis ir yra vienintelis šeimos maitintojas. draudimas.lt rekomenduoja – drauskitės tiek patys, tiek ir savo vaikus. Pasirūpinkite ramesniu savo šeimos gyvenimu! Sužinokite nelaimingų atsitikimų draudimo įmoką jau šiandien!

Linkime Jums saugių ir ramių dienų!